1. januari innovatie

Duurste bouwkavel van Nederland ligt in Oisterwijk: acht miljoen euro voor 114.000 vierkante meter

Wie op zoek is naar vrijheid, zich in luxe wil baden en een eurootje of acht miljoen op zijn rekening heeft staan, kan het best op zoek naar bouwgrond op landgoed Aalsven in Oisterwijk. Daar staat het duurste en op één na grootste bouwkavel dat in ons land te koop is.

 

Dat blijkt uit onderzoek van bouwbedrijf BouwAlmanak. 



Voor een schappelijke prijs van acht miljoen euro krijg je een gebied van 114.000 vierkante meter. Dat is ongeveer zo groot als tweeëntwintig voetbalvelden.



Geen villa
De koper moet meer in zijn portemonnee hebben van de acht miljoen euro voor de aankoop van het perceel. Aan het eind van de enorme oprijlaan staat namelijk geen grote villa. Wel is er een bouwvergunning voor een huis met een inhoud van vijfduizend kubieke meter. 



Het perceel is omgeven door flink wat natuur. Op het terrein liggen een aantal vennen en staan nog een paar karakteristieke gebouwtjes. Aan het water staat een tuinhuis met rieten dak dat voorheen dienst deed als 'poolhouse'. 



Toe aan renovatie
Verderop het bos in staan nog een koetshuis en een boothuisje met aanlegsteiger. Alle gebouwen zijn wel aan een flinke renovatie toe. "Vandaar ook dat de eigenaar de woning die op het perceel stond, heeft gesloopt. Die was niet meer van deze tijd", vertelt makelaar Kenneth Alting.



Het Oisterwijkse landgoed is het enige Brabantse bouwkavel in de lijst van duurste kavels. Landgoed Aalsven laat terreinen in Wassenaar, Bosch en Duin, Bloemendaal en Blaricum achter zich.

 

Bron: www.omroepbrabant.nl