1. januari innovatie

Finalisten ‘Brabantse werkgever met maatschappelijk hart 2013’ bekend

De finalisten voor de prijs ‘Brabantse werkgever met een maatschappelijk hart 2013’ zijn bekend: Gascogne groep uit Eindhoven, Faredo verpakkingen uit Dussen en Dutax reizen uit Hooge Zwaluwe. Op 22 november a.s. beslist een deskundige jury wie deze titel in de wacht sleept. Bert Pauli, gedeputeerde Economie en Bestuur van de provincie Noord-Brabant, reikt die dag de prijs uit.

 

Ondernemer met een maatschappelijk hart

Ton de Kok, projectleider BESO: “Het is de derde keer dat BESO de prijs ‘Brabantse werkgever met een maatschappelijk hart 2013’ uitreikt.  Werkgevers die medewerkers in dienst hebben met inzet naar vermogen, zoals langdurig werklozen, arbeidsgehandicapten, mensen in de bijstand, Wajongers en oudere ontslagwerklozen komen in aanmerking voor de prijs.BESO stimuleert inclusief werkgeverschap in de regio. Daarom reiken we deze aanmoedigingsprijs uit.”

 

Selectie tot drie finalisten

Zestien organisaties meldden zich aan en daaruit selecteerde BESO de drie finalisten: Gascogne groep uit Eindhoven, Faredo verpakkingen uit Dussen en Dutax reizen uit Hooge Zwaluwe. Ton de Kok: “Het was geen gemakkelijke opgave een keuze te moeten maken uit een breed scala aan nominaties die zonder uitzondering van een kwalitatief hoog niveau te noemen zijn. Wij zijn in het bijzonder onder de indruk van de drive, passie, overtuiging en voortvarendheid waarmee de genomineerde bedrijven zich positioneren op het snijvlak van zakelijk en maatschappelijk ondernemen!”

 

Jury en prijsuitreking

Op 22 november a.s. mogen de finalisten de jury overtuigen waarom zij ‘dé Brabantse werkgever met een maatschappelijk hart 2013’ zijn. Ton de Kok: “De jury, onder leiding van Henk Oderkerk (voormalig directeur BZW en voorzitter RvA BESO), kijkt onder andere naar de overtuiging en creativiteit waarmee de werkgever erin slaagt om het in dienst nemen en houden van deze medewerkers zakelijk interessant te maken. De andere juryleden zijn Han Havekes (provincie Noord-Brabant) en Hanane Abdellaoui (directeur Just Clean én winnaar van de prijs in 2011).” Overhandiging van de prijs vindt dezelfde dag plaats bij het winnende bedrijf, door Bert Pauli, gedeputeerde Economie en Bestuur van de provincie Noord-Brabant. De eerste prijs is een geldbedrag van 1.500 euro. De andere twee finalisten ontvangen respectievelijk 1.000 en 500 euro.