1. januari innovatie

Snelgroeiende Nederlandse ondernemingen bekroond tijdens 10e editie FD Gazellen Awards

Dit jaar zijn maar liefst 396 bedrijven geselecteerd voor de FD Gazellen Awards, de jaarlijkse ranglijst voor snelstgroeiende ondernemingen in Nederland. Vorig jaar waren dat er nog 351. De groei van het aantal succesvolle ondernemers is een aanwinst te noemen, zeker in deze economisch onzekere tijd.

 

Wie denkt dat momenteel alleen internetbedrijven floreren heeft het mis. De bedrijven die zich FD Gazellen mogen noemen, zijn succesvol in vele verschillende sectoren. Waaronder ook in kwakkelende branches als bouw en logistiek.

 

Tientallen snelgroeiende bedrijven stonden vorig jaar in de spotlights. Jeroen Doorenbos, mede-eigenaar van webshop Belsimpel.nl (omzetgroei 2009-2011 van +959%), bekende vorig jaar op het podium dat het afzien was: “We moeten opboksen tegen bedrijven die al miljoenen hadden geïnvesteerd”. Toon van Bodegom, directeur van zzp-bemiddelaar Myler (+1503%) vertelde over zijn succes: “Als je kijkt hoeveel mensen we detacheren, dan overtreft dat de verwachting”. Op de vraag hoe reisbemiddelaar Corendon International (+157%) wist te groeien in een lastige markt, antwoordde oprichter en directeur Atilay Uslu nuchter “gewoon reizen verkopen.

 

De FD Gazellen-ranglijst komt tot stand op basis van bekendgemaakte omzetcijfers, gemeten over de laatste drie jaar. Bedrijven die 20% of meer aan omzetgroei realiseerden, in het laatste jaar geen negatief resultaat boekten, geen teruggang in de omzet hebben gekend en financieel gezond zijn, mogen zich een jaar lang FD Gazellen 2013 noemen. De snelste groeiers per provincie binnen de categorieën klein, middelgrote en grote bedrijven worden tevens bekroond met de FD Gouden Gazellen 2013 Award.

 

Het succes van alle 396 geselecteerde ondernemingen vormt een hoopvol tegengeluid in een zware economische tijd. Dit is voor Het Financieele Dagblad reden om deze ondernemingen tijdens de FD Gazellen Awards in november en december te bekronen. Er worden vijf regionale bijeenkomsten georganiseerd, waarbij ondernemers hun inspirerende verhalen uit de doeken doen.

 

10-jarig jubileum

Dit jaar is de uitreiking van de prijs extra feestelijk omdat de FD Gazellen Awards voor het 10e jaar op rij worden uitgereikt.

 

Bijeenkomsten

De awards worden tijdens vijf regiobijeenkomsten uitgereikt aan de snelst groeiende kleine, middelgrote en grote ondernemingen uit de desbetreffende provincie. De bijeenkomsten stellen topondernemers in staat elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen.

 

Tijdens de finale van de FD Gazellen op dinsdag 10 december te ‘s-Gravenhage worden vijf nationale FD Gazellen Awards uitgereikt. Hiervoor komen alle 396 genomineerde Gazellen in aanmerking. Het gaat om de volgende awards:

 

1.  Winnaar van de top-100 FD Gazellen;

2.  Beste diversiteitsbeleid;

3.  Aanstormend talent;

4.  Sterkste toekomstvisie;

5.  Beste internationale benadering.

 

De jury voor de FD Gazellen 2013 bestaat uit Simone Brummelhuis (The Next Woman), Marcel Broersma (Peak Value) en Kees de Jong (columnist bij Het FD)

   

Partners en sponsoren

De FD Gazellen Awards is een initiatief van Het Financieele Dagblad en Graydon en wordt mede mogelijk gemaakt door  ABN AMRO en KPMG-Meijburg.