1. januari innovatie

Tesla Motors Netherlands BV ‘groen bedrijf van de maand’

De provincie Noord-Brabant heeft de Tilburgse assemblagefabriek van Tesla Motors Netherlands BV uitgeroepen tot ‘Groen bedrijf’ van de maand november.

 

Gedeputeerde Johan van den Hout (rechts) reikt de oorkonde uit aan Tom Savory van Tesla Motors Netherlands BV.

 

Tesla in Tilburg verzorgt de eindassemblage en distributie van ‘Model S’, 's werelds eerste topklasse sedan die vanaf de basis als elektrische auto is gebouwd.

 

De elektrische auto’s worden in Fremont in de Verenigde Staten geproduceerd. Na de oversteek per schip komen de auto's aan in de assemblagefabriek in Tilburg waar de eindassemblage plaatsvindt, voordat de auto’s op transport gaan naar de eindbestemmingen in Europa.

 

Oorkonde

De provincie Noord-Brabant draagt een warm hart toe aan economische initiatieven die gepaard gaan met aandacht voor duurzaamheid en zorg voor natuur en landschap. Bedrijven die in dat opzicht een voorbeeldfunctie vervullen, komen in aanmerking voor de oorkonde ‘groen bedrijf van de maand’.

 

Cleane ervaring

Gedeputeerde Johan van den Hout (ecologie en handhaving) overhandigde deze oorkonde vanmorgen  aan Tom Savory, senior operations manager van Tesla in Tilburg. Na een rondwandeling door de assemblagefabriek maakte hij natuurlijk ook een ritje in de elektrische auto. ‘Een hele cleane ervaring’, aldus Van den Hout. ‘Daarna reden we met onze bedrijfsauto terug naar het provinciehuis in Den Bosch en realiseerde ik me eens temeer dat daarbij flink wat rommel in de lucht terecht komt’.

 

Pas geopend

De vestiging in Tilburg werd in augustus van dit jaar geopend en zorgde voor enkele tientallen hoogwaardige arbeidsplaatsen. De centrale ligging van Tilburg draagt er toe bij dat Tesla snel en efficiënt kan werken. Onderdelen kunnen overal in Europa binnen 12 uur aangeleverd worden.

 

Bron: www.regioinbedrijf.nl