1. januari innovatie

West-Brabant helpt zzp-ers groeien met workshopprogramma

Bergen op Zoom, Breda en Roosendaal slaan de handen ineen voor de uitvoering van het project ‘ZZP West-Brabant’. Dat gebeurt vanuit de StartersCentra in Bergen op Zoom en Roosendaal en vanuit Businesscoach Breda.

 

Het project is medegefinancierd door de Provincie Noord-Brabant en de Regio West-Brabant en heeft als doelstelling om zelfstandige ondernemers te versterken in hun ondernemerschap.

 

”Werkgelegenheid staat hoog op de agenda in West-Brabant. Daar waar dat in onze mogelijkheid ligt, faciliteren we de markt heel graag om die werkgelegenheid te bevorderen. Na de succesvolle introductie van de verschillende startersprojecten, ben ik dan ook verheugd dat we nu de handen ineen hebben geslagen om gezamenlijk een programma voor zelfstandige professionals te ontwikkelen die de startfase net achter zich hebben gelaten. Een unieke kans voor zzp-ers om de groei van hun onderneming verder te ontwikkelen en daarmee de continuïteit te verstevigen”, aldus Cees Meeuwis, voorzitter van de commissie Sociaal Economische Zaken van de Regio West-Brabant.

 

Kick-off

De gratis toegankelijke Kick-Off van ZZP West-Brabant vindt plaats op dinsdag 28 januari van 19.00 tot 22.00 uur. In Breda gebeurt dat in Incubator Breda (Oranjeboomstraat 198) en tegelijkertijd in Roosendaal bij Zinc aan de Molenstraat 4. Tijdens de Kick-Off komen de verschillende programmaonderdelen aan bod door middel van korte presentaties. Zzp-ers kunnen zich tijdens de Kick-Off direct inschrijven voor één of meerdere workshops. Ook is er de mogelijkheid actief te netwerken.

Workshops

De workshops in het project ZZP West-Brabant gaan over strategie, verdienmodel, marketing, sales, online marketing en social media, administratie en over het versterken van persoonlijk leiderschap van de ondernemer. Voor de invulling wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale sprekers en bedrijven om het contact tussen ondernemers en deskundigen op lokaal niveau te versterken.

 

De workshops worden drie keer op verschillende tijdstippen en op verschillende locaties in de regio georganiseerd.

 

Meer informatie en inschrijven

Alle zzp-ers in West-Brabant kunnen deelnemen, maar het is vooral gericht op zzp-ers die 1 tot 5 jaar werkzaam zijn. Deze ondernemers zijn de startfase voorbij en komen nieuwe uitdagingen tegen hoe de verdere groei en continuïteit van hun bedrijf te versterken.

 

Voor dit project is ook een website gelanceerd, www.zzpwestbrabant.nl. Hierop staat meer informatie over de workshops en is de mogelijkheid om in te schrijven, ook voor de Kick-Off. De workshops duren (per workshop) 1 tot 3 dagdelen en kosten € 20,- per dagdeel.

 

Bron: www.regioinbedrijf.nl