1. januari innovatie

Zes ondernemingen in Limburg en Noord-Brabant winnen Gouden FD Gazellen 2013

In Limburg en Noord-Brabant mogen maar liefst 77 ondernemingen zich een jaar lang FD Gazelle noemen. De twee provincies kennen gezamenlijk zes Gouden FD Gazellen winnaars in 2013. Dit heeft Het Financieele Dagblad vanavond tijdens een feestelijke bijeenkomst bekendgemaakt. Met deze onderscheidingen zet de krant de snelst groeiende ondernemingen in deze regio in de schijnwerpers. Dit jaar zijn landelijk in totaal 395 bedrijven opgenomen in de FD Gazellen-ranglijst.

 

De Gouden FD Gazellen winnaars in Limburg zijn AMCO International (Keukenmarkt), Xelvin Zuid en DynaGroup. In Noord-Brabant zijn dit Any Lamp/ Lampendirect.nl, VDL Steelweld en Bouwbedrijf L. v.d. Ven.

 

De zes winnaars van de Gouden FD Gazellen hebben hun omzet in twee groei-jaren met gemiddeld 338% zien toenemen. Any Lamp/ Lampdirect.nl te Helmond wist haar omzet zelfs te vernegenvoudigen.

 

Bram van der Linden van Gouden FD Gazelle Lampendirect.nl zag 3,5 jaar geleden op zijn 23e grote ondernemingskansen. ‘’Mijn voormalig stagebedrijf in verlichting kon de stap naar online verkoop niet maken. We hebben toen een deal gemaakt dat ik dit gedeelte kon oppakken en van zijn fysieke voorraad gebruik kon maken. Inmiddels is dit andersom. Onze business-strategie is 100% online geworden. Wij garanderen na een bestelling een 24-uurs levering: van Turkije tot California. Dat moet je altijd nakomen.’’

 

Walter Lammers van Gouden FD Gazelle Xelvin Zuid is duidelijk over hun succes. ‘’Wij zien iedereen als klant. Onze opdrachtgevers, interne medewerkers maar zeker onze te plaatsen techneuten. Zij zijn hoogopgeleide techneuten uit 34 landen, die wij veel meer bieden dan alleen een baan. Wij begeleiden de integratie in onze cultuur, maar zorgen bijvoorbeeld ook dat zij een eigen sportteam kunnen oprichten. En voor eigen mensen geldt dynamiek, ondernemerschap en veel werkplezier.’’

 

Martine Wolzak, dagvoorzitter en journalist bij Het Financieele Dagblad  was lovend over het getoonde ondernemerschap in Nederland. “'FD Gazellen zijn geen eendagsvliegen. Zij weten jaar op jaar te groeien en zorgen zo voor werkgelegenheid en economische groei. Deze bijeenkomsten zijn een unieke kans om de ondernemers achter deze bedrijven te ontmoeten.”

 

De feestelijke uitreiking vond plaats op het terrein van Driessen HRM te Helmond, een bedrijf dat aan de publieke sector advies en ondersteuning biedt op HRM-gebied en net als vorig jaar zelf een FD Gazelle was. Jeroen Driessen, directeur: “Wij vinden het een eer om, op een professionele en persoonlijke wijze, kennis te mogen maken met collega-ondernemers in ons vernieuwde bedrijfspand. De benoeming tot FD Gazelle levert erkenning op als groeiend bedrijf plus de daarbij behorende naamsbekendheid. Ik zou jonge ondernemers adviseren om te leren van de ervaringen en kennis van anderen en om op eigen gevoel te vertrouwen.”

 

Voor veel ondernemers uit de regio was de avond een ideale gelegenheid om elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen.

                                               

In Limburg en Noord-Brabant mogen maar liefst 77 ondernemingen zich een jaar lang FD Gazelle noemen. Dit zijn er acht meer dan vorig jaar. Ondernemers uit beide provincies zien deze positieve ontwikkeling als ‘een opsteker voor de hele regio’. De gemiddelde omzetgroei over beide groei-jaren kwam dit jaar uit op 112%. Dit jaar zijn landelijk in totaal 395 bedrijven opgenomen in de FD Gazellen-ranglijst.

 

Criteria FD Gazellen

Om in aanmerking te komen voor de eervolle FD Gazellen Award moeten bedrijven aan specifieke criteria voldoen. Alleen bedrijven die van 2010 tot en met 2012 een omzetgroei van 20% of meer behaalden en in 2012 een positief bedrijfsresultaat hebben geboekt kunnen een award winnen.

 

FD Gazellen worden in drie categorieën ingedeeld: klein (omzet 100.000 tot 2 mln euro), middelgroot (omzet 2 mln tot 30 mln euro) en groot (30 mln euro of meer). De bedrijven met het hoogste groeicijfer in hun categorie worden onderscheiden met de eervolle Gouden FD Gazellen Award. Op 11 december as. publiceert Het Financieele Dagblad de landelijke FD Gazellen-ranglijst 2013, waarop ook de zes bekroonde bedrijven uit Limburg en Noord-Brabant voorkomen.

 

Limburg
Categorie klein:
Gouden FD Gazelle 2013: AMCO International B.V. (Keukenmarkt) (Gonsveld), groothandel in keukens, 249% omzetgroei (2010 t/m 2012).

Categorie middelgroot:

Gouden FD Gazelle 2013: Xelvin Zuid B.V. (Venray), uitzend- en detacheringdiensten, 200% omzetgroei (2010 t/m 2012).

Categorie groot:
Gouden FD Gazelle 2013: DynaGroup B.V. (Nuth), reparatie van elektronica, 63% omzetgroei (2010 t/m 2012).

 

Noord-Brabant

Categorie klein:
Gouden FD Gazelle 2013: Any Lamp B.V./ Lampendirect.nl (Helmond), webwinkel in lampen, 805% omzetgroei (2010 t/m 2012).

Categorie middelgroot:

Gouden FD Gazelle 2013: VDL Steelweld B.V. (Breda), productieautomatisering, 541% omzetgroei (2010 t/m 2012).

Categorie groot:

Gouden FD Gazelle 2013: Bouwbedrijf L. v.d. Ven B.V. (Veghel), bouw- en aannemersbedrijf, 172% omzetgroei (2010 t/m 2012).

 

Over FD Gazellen Awards

Met de FD Gazellen Awards wil Het Financieele Dagblad ondernemerschap stimuleren en de aandacht vestigen op bedrijven die in Nederland snel in omzet groeien. Daarnaast brengt Het Financieele Dagblad met onderzoek het Nederlandse ondernemerschap in de verschillende provincies in kaart. Gedurende de hele maand november en begin december berichten Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio na iedere bijeenkomst over de FD Gazellen 2013.

 

De FD Gazellen Awards 2013 is een initiatief van Het Financieele Dagblad, in samenwerking met Graydon Nederland, en wordt mede mogelijk gemaakt door ABN Amro en KPMG- Meijburg.