1. januari innovatie

Remco Claassen

Produceren


Ik vond op internet een prachtige betekenis van het woord produceren: het voorzien in de bevrediging van behoeften. Ik zeg, da’s geil! Op deze manier wordt zo’n saai, zakelijk woord ineens uitermate sexy. En ik ga ook bewijzen dat je het best zo mag zien. Het proces van produceren, mits goed begrepen, geeft wel degelijk wederzijds genot.

Kijk maar eens goed naar de volgende kettingredenatie; een van de meest fundamentele onderdelen van geluksbeleving is een gevoel van eigenwaarde. Een van de zaken die de grootste impact hebben op jouw eigenwaarde is contributie (dat wil zeggen een bijdrage leveren aan anderen en daarvoor waardering ontvangen). Dé manier om succesvol te kunnen contribueren is goed snappen wat die anderen dan precies als waardevol beschouwen. Ben je er nog? Laat me het eens anders samenvatten;

Het product van het produceren van geluk is… GELUK

In principe is het (zaken) leven een zeer simpel spel; als je een oplossing hebt voor andermans problemen, dan heb je een leven lang werk. Als de manier waarop jij die oplossing aanlevert in lijn ligt met jouw kwispels, heb je een leven lang LEUK werk!

Mooi toch? Hoe moeilijk kan dat zijn? Toch zijn er vele duizenden in ons koude kikkerlandje die zeer veel problemen ervaren met dit ogenschijnlijk triviaal adagium. Laat ik eens achteraan beginnen; de meeste mensen hebben nauwelijks in kaart waar ze zelf van gaan kwispelen. WIE je bent en WAT je wilt vormen is de basis van persoonlijk leiderschap. Da’s op zich voor sommige al een hele klus. Maar dan is het werk nog lang niet gedaan. Daarna komt het traject van de ’bevrediging’ van de ander pas. Ik zal nu de parallel naar ons seksleven ook maar helemaal doortrekken. In inspirerend seksuoloog, een cursist in en van mijn programma’s, zei ooit het volgende; “een eventueel orgasme bij een vrouw begint bij de oren van de man!” Als de man goed luistert en de vrouw zich goed begrepen voelt, dan is het daarna goed knallen. Lekkerder en leuker kan ik het niet maken. Effectief produceren is dus niet veel meer dan jouw kwispelstaart transformeren tot een kwispelstaart bij de ander. Zo kom je dus samen klaar! ;-)

Dat gezegd hebbende… ook ik ben klaar. Dit is de laatste productie in mijn derde jaar bij Brabant Breed. Twaalf keer Brabant Breed, het wordt tijd om de wijde wereld in te trekken. Dit magazine was mijn eerste ervaring als columnist. Ik heb ervan genoten, ik ben trots dat ik aan dit mooie blad heb mogen bijdragen en volgend jaar mag ik ’Nederland Breed’. Ik dank u allen; de lezers, de redactie, de collega-schrijvers, de tekenaars en vormgevers. Het was me een waar genoegen!    

Remco Claassen

 

<< Terug