1. januari innovatie

Van innovator naar founder

Een kleine stap voor een man. Een grote stap in een carrière. 

Mijn vader had het langste dezelfde baan, vanaf het moment dat hij eigen baas werd. Chef-kok zegt eigenlijk al genoeg. Want wie heb je nodig om een chef aan te sturen. Van mijn twaalfde tot mijn achttiende was Restaurant La Grand het kookpunt van onze familie en kreeg Leiden nieuwe culinaire concepten voor hun kiezen. Zo is ondernemen mij met de pollepel ingegoten.

Drie jaar geleden startte ik mijn onderneming WOID en ging ik door met wat ik al deed bij Syntens; het geven van innovatieadvies, gericht op open innovatie en co-creatie. Mijn doelgroep verschoof meer van de eenmanszaken in de creatieve industrie naar MKB-ers in mijn netwerk. Opdrachten komen vooral binnen via mijn eerstegraads contacten. En dankzij mijn aanwezigheid op Slideshare, Youtube, Blog, Twitter, nieuwsbrieven en een beetje Facebook, kon ik mijn netwerk tussen fysieke ontmoetingen door op de hoogte houden. Als ik tijdens trajecten enthousiast vertelde over mijn ervaringen met online media, werkte dit aanstekelijk. Als ik vertelde dat ik in Google reader, RSS binnenhaalde en die via IFTTT (if-this-than-that) gekoppeld had met het geweldige Flipboard, om vervolgens interessante content via Buffer verspreid naar mijn netwerk door de week te delen… dan haakte mensen af. Iedereen zag het nut van online kennisdeling en zag daarbij de noodzaak om content slim te aggregeren, cureren en te publiceren in een eigen context. Het aan elkaar knopen van al die diensten was voor velen een stap te veel om makkelijk online kennis te delen.

“Als je als ondernemer drie keer dezelfde vraag krijgt van een klant, dan heb je een nieuw product.”

Zo gezegd en zo gedaan en zo is de ontwikkeling van Swaip gestart. Swaip is een tool voor professionals om te kennisdaten via een interactief magazine rondom persoon, bedrijf, onderwerp of evenement. Dankzij de volledige integratie met sociale media kan binnen Swaip content verzameld worden, kunnen berichten worden aangevuld en is publicatie naar sociale media vanzelfsprekend. Om dit de lezer van Brabant Breed te laten ervaren, zal deze uitgave ook als Swaip-magazine beschikbaar komen. Bekijk de online uitgave in Swaip hier

De ontwikkeling van Swaip doe ik met een aantal partners en daardoor kreeg ik steeds meer behoefte aan een eigen plek op Strijp-S (voormalig bedrijventerrein Philips). De gemeenschappelijkheid van Seats2Meet vond ik heerlijk. Ik miste alleen de zakelijke interactie via projecten. Die heb ik gevonden bij Founded by All creative business hub. In deze coöperatie ben ik als ondernemer zelf verantwoordelijk voor mijn omzet en kan ik aansluiten bij projecten die we gezamenlijk uitvoeren voor Philips, Artifort en dergelijke.

Founded by All heeft leden in verschillende fases van ondernemerschap en heeft ruim plek voor jonge creatieve bedrijven. Zo kan ik aldaar mijn passie kwijt om jonge creatieve ondernemers verder te helpen en zij helpen mij mijn concepten op het hoogste niveau te krijgen. U bent van harte uitgenodigd om een keer op deze inspirerende plek met ondernemers langs te komen.

Detlef La Grand
Co-creator en innovator
detlef@woid.nl
Twitter: Detleflg
LinkedIn: Detlef La Grand

 

<< Terug