1. januari innovatie

Nieuw bladmanagement Brabant Breed

Vanaf heden zal het bladmanagement van het regionale netwerkmagazine ‘Brabant Breed’ in handen zijn van Uitgeverij King Of Content, in de persoon van Edwin van de Ven. King of Content zal in de nieuwe constructie nauw samen blijven werken met DeltaZuid.

Bedrijven investeren bijna 3 procent meer

In november 2013 was het volume van de bedrijfsinvesteringen in materiële vaste activa 2,6 procent groter dan in november 2012. Het is de tweede maand op rij dat de bedrijfsinvesteringen hoger lagen dan een jaar eerder.

Hogere gemeentelijke heffingen verzwaren lasten MKB

Ondernemers krijgen dit jaar wederom te maken met een lastenverzwaring als gevolg van gemeentelijke heffingen, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Zo stijgt de opbrengst van de precarioheffing met bijna 15 procent. MKB-Nederland vindt dit een zorgelijke ontwikkeling. Het herstel van de economie is nog zeer pril. De detailhandel en horeca, de sectoren die het vaakst een precario-aanslag krijgen, zitten nog altijd in zwaar weer. Lokale lastenverzwaringen, bovenop landelijke, kan voor sommige bedrijven de spreekwoordelijke druppel betekenen.

West-Brabant helpt zzp-ers groeien met workshopprogramma

Bergen op Zoom, Breda en Roosendaal slaan de handen ineen voor de uitvoering van het project ‘ZZP West-Brabant’. Dat gebeurt vanuit de StartersCentra in Bergen op Zoom en Roosendaal en vanuit Businesscoach Breda.

Interpolis: wanbetaling groot probleem voor kleine ondernemers

8 op de 10 kleine en middelgrote bedrijven kregen vorig jaar te maken met oninbare vorderingen als gevolg van failissement van een opdrachtgever. Dat blijkt uit cijfers die Interpolis, aanbieder van onder meer rechtsbijstandsverzekeringen voor ondernemers, zondag heeft gepubliceerd.Klik hier voor het totale nieuwsoverzicht.