1. januari innovatie

magazine_december_2010

4. December: MVO

Steeds meer wordt het thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) door de media onder de aandacht gebracht. MVO lijkt dan ook stilaan een trend te zijn geworden. Ook met het oog op de eigen onderneming is het dus voor ondernemers erg verstandig om actief met MVO om te gaan. Voldoende reden dus om eens goed na te gaan of uw organisatie wel echt een actieve bijdrage levert op het vlak van MVO of dat het interne beleid hier en daar best nog iets kan worden bijgeschaafd.

magazine_september_2010

3. September: Design

Wie creatief is valt op, zoveel is zeker. Onderzoek heeft vaker aangetoond dat ondernemingen die creatief zijn en investeren in design winstgevender en innovatiever zijn dan hun concurrenten. Creativiteit en ondernemerschap gaan hoe dan ook goed samen. Dat zo’n dergelijke samenwerking tot vruchtvolle resultaten kan leiden vormt binnen onze Brabantse regio al lang geen geheim meer. Ook Stichting Brabant Onderneemt staat als zakelijk platform voor een hechtere band tussen design en ondernemerschap. Het thema design zal ditmaal dan ook de rode draad in deze uitgave zijn. 

magazine_juni_2010

2. Juni: Sport

Ondernemers zijn doelgerichte, hardwerkende mensen, met een passie om hun eigen prestaties en natuurlijk de prestaties van hun bedrijf telkens weer te verbeteren. Ondernemers en sporters hebben vanuit dit oogpunt in feite veel gemeen. ‘Ondernemerschap is topsport’ is dan ook een spreuk die men steeds vaker hoort. Naast het feit dat zowel binnen de sport- als de bedrijfswereld mentaal en fysiek vaak uitzonderlijke prestaties worden geleverd, vullen sport en ondernemerschap elkaar naadloos aan. Het een kan niet zonder het ander.

magazine_maart_2010

1. Maart: Krachten Bundelen

In deze toch wel bijzondere tijden voor het Brabants ondernemerschap is het van groot belang dat alle belangrijke maatschappelijke sectoren elkaar zo veel mogelijk aanvullen en versterken. Deze samenwerking, die binnen het zakelijk platform reeds plaatsvindt, dient ook centraal te staan binnen Brabant Breed. Vandaar dat voor de eerste editie bewust is gekozen voor het thema ‘krachten bundelen’. Samen sta je immers sterk.